Font de l'horta del Carner
Granera

Torrent de les Gavinetes
    Al sud-est de la masia del Carner, entre el torrent i el camí que li dóna accés

La bassa està força coberta d'abundant vegetació.
    Adriana Geladó Prat

Conjunt situat al sud-est de la masia del Carner, sota el camí que li dóna accés, al marge de llevant del mateix. Consisteix en una boca de mina d'obertura rectangular bastida en pedra i amb un marxapeu ben escairat. L'interior de l'estructura és rectangular i està ple d'aigua. La font està connectada amb una bassa de planta irregular situada al seu davant. Està excavada al subsòl i delimitada amb un mur baix de pedra, tot i que l'abundant vegetació que la cobreix no permet veure si aquesta estructura delimita tot el seu perímetre. A la banda de tramuntana de la bassa hi ha una canalització excavada al subsòl que discorre en paral·lel al torrent. Al costat de la font hi ha les restes d'una pica rectangular de pedra picada.

Tant la font com la bassa servien per regar els horts del voltant i també per abeurar el bestiar.

La canalització ajudava a repartir l'aigua a tota la zona, donat que a mitjans del segle XX, en aquests terrenys s'hi cultivaven diferents espècies d'avets i altres arbres.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 35, 51.