Font del Coll
Granera

Quintana del Coll
    A la banda de migdia de la masia del Coll, prop del camí que dóna accés a la quintana

Completament coberta de vegetació.
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada en el marge de tramuntana de la quintana del Coll,sota de la masia. En l'actualitat, l'abundant vegetació que cobreix la zona fa impossible la seva documentació. Tot i així, s'observa un petit embassament d'aigua de planta irregular, que emana del marge rocós. Destaca la presència d'un gran llorer al costat de la bassa.

Segons les informacions aportades per l'expert en toponímia Enric Garcia-Pey, es tracta d'una font de mina integrada en una capelleta.

Pel que sembla, l'aigua sortia de la roca formant un bassal. Posteriorment es va construïr un dipòsit al mig del torrent de la Roca, amb una aixeta per a regular la sortida de l'aigua i un sobreeixidor per fer-la arribar fins a la font.

GARCIA-PEY, Enric (2004). Granera. Recull toponomàstic. Barcelona: Generalitat de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, p. 40.