Font de les Deus
Mediona

Possiblement afectat per l'activitat agrícola.
    Fitxa PAP068 del Catàleg de béns a protegir del POUM
    4153 Inventari Patrimoni Arqueològic
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Jaciment del que s’han recuperat molt pocs materials ceràmics, tots ells de cronologia ibèrica. Tot i la diversitat de fonts que esmenten el jaciment, no es disposa de més dades que les esmentades pel seu descobridor Pere Giró el 1935. Es desconeix la ubicació del material.

La cerca de l'Associació d'Estudis Científics i Culturals de Mediona, i les prospeccions per l’actualització de la carta Arqueològica van permetre localitzar amb exactitud el lloc, localitzant alguna troballa més. A banda d’aquesta informació també cal esmentar la font inèdita Joan Virella i Bloda (de l'Agrupació Excursionista Talaia, 9-març-1980), on parla de l’indret, i esmenta la possible existència d’una sitja.

Pot estar relacionat amb un jaciment de característiques similars, Santa Anna, ubicat a uns 700 m.

ALMAGRO BASCH, M.; SERRA RÀFOILS, J. de C.; COLOMINAS ROCA, J. Carta Arqueológica de España. Barcelona. Madrid: CSIC / Instituto Diego Velàzquez, 1945. p.185.fia:

ESTRADA, J. Vías y poblamiento romanos, en el territorio del Area Metropolitana de Barcelona. Barcelona: Comisión de Urbanismo B65, 1969. p.63.

GRIVÉ, M. "Els íbers al Penedès". Butlletí del Centre Excursionista Vilafranquí. 36.

RAURET, A. M. El proceso de la primitiva problación del Panadés. Barcelona: Universitat de Barcelona, 1963. p.207. Tesi de Llicenciatura per la Universitat de Barcelona.

VIRELLA BLODA, J. VII Marxa d'Orientació per escripció. XXII Marxa Social. Comarca: Alt Penedès, 9 març 1980, relat completementari. Sant quintí e Mediona.. Vilanova i la Geltrú: Agrupació Excursionista Talaia.