Font de l'alzina de Viladoms de Dalt
Castellbell i el Vilar

Viladoms de Dalt
    300 metres al sud del Mas Viladoms de Dalt

La vegetació i manca de manteniment fan perillar la seva existència.
    Jordi Montlló i Laura Bosch

Font ubicada a tocar de l'alzina coneguda amb el nom del mas Viladoms de Dalt. Està construïda per sota mateix d'un marge i envoltada de vegetació arbustiva i herbàcia. Per sobre de la font hi ha una antiga bassa excavada al mateix sòl.
    El seu emplaçament està estretament lligat a la captació de les aigües provinents dels recs o aigüeres fetes per l'home que conduïen l'aigua procedent de la pluja. D'aquesta manera no es malmetien les feixes de conreu establertes en el turó. S'alimenta bàsicament de les filtracions de la bassa i d'alguna veta d'aigua subterrània.
    Es tracta d'una construcció de planta rectangular, feta amb pedra i coberta de volta. Per accedir-hi hi ha un parell de graons, però l'abandonament i manca de manteniment només deixen entreveure cinquanta centímetres d'obertura. El seu interior està totalment arrebossat i conserva l'encanyissat de la volta. S'observa una reforma moderna, emprant el maó i morter per tal de col·locar-hi una portella, de la qual només en resta el marc de ferro rovellat.

Al seu interior hi ha una aigua cristal·lina.