Font de la Vellesa
Capellades

Joan Bassegoda Nonell, arquitecte
    BCIL, PGOU 1986
    Ajuntament de Capellades. C/ Ramon Godó, 9. 08786 CAPELLADES
    Juan Garcia Targa

Font pública i dovella incorporades a la façana est de la casa entre mitgeres del carrer Onze de setembre de 1714, núm. 8, que dóna a la plça de l'Església (Plaça Jacint Verdaguer). La font està constituïda per un aplacat de perímetre rectangular de pedres iregulars que incorpora dos brocs de llautó de sortida d'aigua que cau en un piqueta de planta corba que s'hi arriba mitjançant dos graons de pedra amb una entrada pel mig, els laterals protegits per
    una barana baixa de ferro. En el centre de l'aplacat de pedra hi ha emmarcat un plafó. En el centre del plafó hi ha un alt relleu ceràmic representant dues persones d'edat assegudes en un banc, emmarca el plafó un mosaic ceràmic representant un paisatge arbrat.

La dovella, a la part superior de l'aplacat, conté gravada la data 1617

Element de mobiliari urbà, amb dovella incorporada sobre la font com d'element escultòric d'interès documental. La dovella incorporada es BCIL, 1986.

Entre la gran quantitat d'actuacions urbanístiques que es van realitzar a Capellades durant la segona meitat de la dècada de 1960, cal destacar l'asfalt de determinats carrers. El 1968 es va
    materialitzar aquesta obra a la plaça Verdaguer. Resultat d'aquesta actuació fou la inauguració d'aquesta font. L'aprovació de la certificació de les obres es va realitzar el 2 d'agost de 1968. El
    projecte havia estat signat per Joan Bassegoda Nonell, el llavors arquitecte municipal. Aquest font fou inaugurada com homenatge a la vellesa. La font es va construir adossada en una casa de la plaça, en l'actualitat propietat de Francesc Bargalló, i datada el 1617.

ARXIU HISTÒRIC COMARCAL DE L'ANOIA

ARXIU MUNICIPAL DE CAPELLADES