Jaciment arqueològic del Polígon de la Barquera
Capellades

III aC-V
    Al tall efectuat durant l'obertura dels vials s'observen restes de materials arqueològics.
    BCIL, PGOU 1986
    Juan Garcia Targa

Restes detectades en un marge a peu de carrer, corresponents a una possible estructura d'un assentament romà

La cronologia que figura a l'IPAC es : -218/476. Romà. Àrea d'xpectativa arqueològica

Les restes es van localitzar en un terreny industrial propietat de J. Romaní. Foren descobert per Raül Bartrolí i Eudald Carbonell l'agost de 2006, en el context dels treballs d'obertura dels carrers del polígon industrial de la Barquera. Com a resultat de les obres van aparèixer, en un tall del carrer de la Barquera, algun fragment de tegula i algun petit fragment ossi indeterminat.

En una visita efectuada el 20 d'abril de 2010, es va detectar l'existència d'alguna possible estructura i es van localitzar també fragments de ceràmica ibèrica comuna.