Font de la Tria
Perafita

Sector est del terme municipal
    A 900 metres per pista forestal de la carretera BV-4601, punt quilomètric 21'750.

Jordi Compte i Marta Homs

La font de la Tria està situada en una fondalada al nord-oest de la masia, a tocar de l'anomenat rec de la Tria.
    S'accedeix a la font des d'un corriol que descendeix des de la masia fins a la fondalada on es troba la font, al nord de l'anomenat quintà de la Tria i sota dos desmais que creixen al final de la fondalada.
    La font està formada per un dipòsit rectangular arrebossat del que en sobresurten dos brolladors totalment recoberts de molsa, un dels quals sobresurt un pam enfora amb una petita canal de plàstic blanc. Just davant del dipòsit hi ha unes petites escales laterals, bastides amb maçoneria de pedra, que permeten baixar fins a l'alçada dels brolladors. L'aigua que raja de la font segueix un petit rec fins trobar-se amb el rec de la Tria, a pocs metres de la font.