Font de la Sauleda
Calldetenes

Entorn rural de Calldetenes (08506 Calldetenes)
    De Calldetenes vers la C-25,al km.2,1 agafar el camí a la dreta i passar el pont sobre la C-25

És un recurs hídric protegit pels residents del mas la Sauleda
    Raquel Valdenebro Manrique

Brollador d'aigua ubicat al torrent de la Sauleda, a tocar del mas de la Sauleda, que és utilitzat bàsicament com a recurs hídric pels habitants del mas. Es tracta d'un petit espai al marge E del torrent, condicionat pels propietaris del mas. Destaca la presència d'una petita construcció que protegeix el broll d'aigua, feta amb maons i ciment, coberta amb una llosa de pedra, i tancada amb una porta metàl·lica, davant de la qual s'estén un petit safareig, actualment sense ús. Al costat s'ubica un element de similars característiques i dimensions més petites. Per facilitar l'accés s'han habilitat un seguit de tres graons fets amb pedres unides amb morter.

Segurament es tracta d'un brollador natural utilitzat des de sempre pels propietaris del mas de La Sauleda per proveir-se d'aigua. En la dècada del 1990 fou adequada i habilitada donant-li el seu aspecte actual.