Font de la Noguera Gurb

  Osona
  Parròquia de Sant Julià Sassorba
  A 2700 metres per pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 4'250.

  Coordenades:

  41.94552
  2.19389
  433183
  4644042
  08100-242
  Patrimoni immoble
  Element arquitectònic
  Contemporani
  Regular
  L'accés a la font es dificultós a causa de l'espessa vegetació que l'envolta.
  Inexistent
  Difícil
  Sense ús
  Privada
  Ref.Cad: 08099A01900117
  Jordi Compte

  La font de la Noguera està situada a l'oest de la Noguera, en una vessant boscosa entre els altiplans on es troben la Noguera i Sant Julià Sassorba.
  S'accedeix a la font a través de la pista forestal que comunica amb les masies de la Noguera i el Portell. Des de la pista es desvia a mà esquerra un camí molt poc utilitzat que descendeix per la baga. Seguint aquest camí, i després de dos revolts pronunciats es troba la font, amagada en un racó cobert de vegetació.
  La font està formada per una estructura bastida amb murs de maçoneria de pedra i adossada a una marge. Al mig de l'estructura hi ha una porta emmarcada amb brancals d'obra vista que permet l'accés a una petita sala interior, actualment inundada. En aquesta petita sala s'observa un banc de pedra a un dels laterals i una petita obertura al fons emmarcada amb pedra treballada que dóna accés al dipòsit on s'acumula l'aigua de la font. A uns metres de la font hi ha un dipòsit rectangular i abeuradors per al bestiar, tot i que tot el conjunt, inclosa la font, queda molt cobert de vegetació i parcialment amagat.