Font de la Noguera Gurb

Osona
Parròquia de Sant Julià Sassorba
A 2700 metres per pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 4'250.

Coordenades:

41.94552
2.19389
433183
4644042
08100-242
Patrimoni immoble
Element arquitectònic
Contemporani
Regular
L'accés a la font es dificultós a causa de l'espessa vegetació que l'envolta.
Inexistent
Difícil
Sense ús
Privada
Ref.Cad: 08099A01900117
Jordi Compte

La font de la Noguera està situada a l'oest de la Noguera, en una vessant boscosa entre els altiplans on es troben la Noguera i Sant Julià Sassorba.
S'accedeix a la font a través de la pista forestal que comunica amb les masies de la Noguera i el Portell. Des de la pista es desvia a mà esquerra un camí molt poc utilitzat que descendeix per la baga. Seguint aquest camí, i després de dos revolts pronunciats es troba la font, amagada en un racó cobert de vegetació.
La font està formada per una estructura bastida amb murs de maçoneria de pedra i adossada a una marge. Al mig de l'estructura hi ha una porta emmarcada amb brancals d'obra vista que permet l'accés a una petita sala interior, actualment inundada. En aquesta petita sala s'observa un banc de pedra a un dels laterals i una petita obertura al fons emmarcada amb pedra treballada que dóna accés al dipòsit on s'acumula l'aigua de la font. A uns metres de la font hi ha un dipòsit rectangular i abeuradors per al bestiar, tot i que tot el conjunt, inclosa la font, queda molt cobert de vegetació i parcialment amagat.