Font de la Noguera
Santa Eugènia de Berga

Pla de la Noguera. Darrera lel mas la Noguera. s/n. trencant a B-520. Santa Eugènia de Berga.

XVI-XX
    Coberta per vegetació
    Anna M. Gómez Bach

La font està formada per tres cossos. Sobre el cos central hi ha una portella. L'alçada de la paret exterior és d'1m, i la llargada total és de 2'30m. Els materials de construcció són totxos i pedra del país. Per accedir a la font es passa per sobre un rec per mitjà d'uns taulons. La font no raja. A l'interior del cos central de la font hi ha una bomba. A les dues juntes que separen els tres cossos de la font hi creix vegetació. L'estat de conservació és regular. A prop hi passa el torrent de Santa Eugènia, vorejat per una arbreda, creant un espai ombrívol i fresc. Al rec, pel qual no passa aigua hi creix tota mena de vegetació feréstega. L'entorn també ve dominat per l'existència de camps.

Fou ampliada i millorada en diversos anys.i es troba darrera la Noguera, a tocar del rec que mena al llac Gener. La gent de Vic hi venia a fer berenars, i als anys 50, cada diumenge d'estiu es feien sardanes al passeig de plàtans que voreja el torrent de Santa Eugènia. Tenia com a finalitat subministrar aigua a la casa de la Noguera, però actualment està en desús. Davant la font i a terra, hi ha una llosa de pedra que no és altra cosa que una taula colgada sota terra, que es feia servir per fer berenars.