Font de la Coma
Lluçà

Sector nord del terme municipal
    A 450 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 6'850

Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Jordi Compte i Marta Homs

La font de la Coma està situada uns metres al nord de la masia de la Coma de Borrassers, en una zona d'antigues feixes avui actualment ocupades per bosc.
    S'accedeix a la font des de la pista forestal que condueix a la masia de la Coma de Borrassers. Poc abans d'arribar a la masia s'ha d'agafar un camí que seguint una direcció nord creua una zona de camps fins arribar a la zona boscosa on es troba la font.
    La font està formada per un petit dipòsit ubicat dins un marge i al que s'accedeix a través d'una petita obertura emmarcada amb pedra treballada. Pocs metres a l'oest de la font i en un nivell inferior hi ha un viver de grans dimensions en el que antigament es desviava l'aigua de la font. El viver té una planta rectangular tot i que al sud acaba en corba i està bastit amb murs de maçoneria de pedra que assoleixen els 3 metres i que estan bastits d'una manera esglaonada, de manera que el mur es va estrenyent a major alçada. Pel costat sud hi ha una petita obertura que actua com a sobreeixidor i un pas que condueix a l'interior del viver a través d'unes escales de pedra. Pel costat oest el viver té adossada una petita estructura bastida amb pilars de maçoneria de pedra i volta d'arc rebaixat d'obra vista i parcialment erosionada. Dins l'estructura hi ha una aixeta metàl·lica i la inscripció "Font de la Coma 1984".