Font del Castell
Lluçà

Sector central del terme municipal
    A 1000 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 13'900

Una part de la volta que cobria la font es troba esfondrada.
    Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Jordi Compte i Marta Homs

La font del Castell està situada a tocar de la pista forestal que condueix a les runes del castell de Lluçà, a la vessant nord del turó on s'assenta el castell.
    Es tracta d'una font de bassal formada per una estructura rectangular a l'interior de la qual s'acumula l'aigua. Està bastida amb murs de maçoneria de pedra de carreus treballats disposats a filades regulars, aparell semblant al que es troba en alguns murs del castell. Forma un espai rectangular d'uns 70 centímetres d'amplada per 140 de llargada i es trobava originalment coberta amb una volta de lloses a plec de llibre, la major part de la qual s'ha desprès quedant únicament l'extrem posterior. La part exterior de la font es troba coberta de molsa i al voltant s'observen nombrosos carreus despresos.