Font de Flandes
Corbera de Llobregat

Sota el Puig d'Agulles, al trencall del camí entre els Masets de Baix i de Dalt
    Emplaçament
    Accés des del camí dels Masets o des de la urbanització Ca n'Armengol (final del carrer de les Arts)

41.40931
    1.88784
    407046
    4584793
    08072-81
    Catàleg Municipal, 2005, núm. 82
    Sí: IPA 18400
    Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Font natural que brolla prop de l'antic camí al coll del Portell sota el puig de les Agulles, a uns 600 m al nord-est d'aquest cim. En èpoques de secada el doll es veu molt minvat o esdevé inexistent. Entre les pedres de l'entorn, i sota un pollancre de grans dimensions, hi ha un piló de formigó amb una aixeta; l'aigua va a parar a una palanqueta excavada a la roca i finalment segueix el seu recorregut fins la riera. Entorn envoltat de vegetació, amb alzines, falgueres...

A totes les publicacions que tracten del camí de pujada al Puig d'Agulles des de la banda de Corbera, hi ha esment de la Font de Flandes, ja que acostuma a ser la darrera parada abans de l'empenta final. Sembla que abans la font estava situada una mica més amunt de la seva situació actual, i que a la vora hi havia una bassa que es feia servir per regar.

AAVV (2005). "Les fonts de Corbera". Corbera de Llobregat, GEMC RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.