Font de Flandes
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Sota el Puig d'Agulles, al trencall del camí entre els Masets de Baix i de Dalt
  Emplaçament
  Accés des del camí dels Masets o des de la urbanització Ca n'Armengol (final del carrer de les Arts)

  Coordenades:

  41.40931
  1.88784
  407046
  4584793
  Número de fitxa
  08072-81
  Patrimoni natural
  Tipologia
  Zona d'interès
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XX
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 82
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: IPA 18400
  Accés
  Fàcil
  Social
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 013A00002
  Autor de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Font natural que brolla prop de l'antic camí al coll del Portell sota el puig de les Agulles, a uns 600 m al nord-est d'aquest cim. En èpoques de secada el doll es veu molt minvat o esdevé inexistent. Entre les pedres de l'entorn, i sota un pollancre de grans dimensions, hi ha un piló de formigó amb una aixeta; l'aigua va a parar a una palanqueta excavada a la roca i finalment segueix el seu recorregut fins la riera. Entorn envoltat de vegetació, amb alzines, falgueres...

  A totes les publicacions que tracten del camí de pujada al Puig d'Agulles des de la banda de Corbera, hi ha esment de la Font de Flandes, ja que acostuma a ser la darrera parada abans de l'empenta final. Sembla que abans la font estava situada una mica més amunt de la seva situació actual, i que a la vora hi havia una bassa que es feia servir per regar.

  AAVV (2005). "Les fonts de Corbera". Corbera de Llobregat, GEMC RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.