Font de ca l'Andreu
Figaró-Montmany

Nucli del Figaró
    Final de la Carretera de Ribes en direcció a Vic. A l'esquerra de la carretera.

Ajuntament de Figaró-Montmany. Crta de Ribes n.34. Figaró-Montmany 08590.
    Anna M. Gómez Bach

Petit espai o placeta ubicada al marge esquerra de la carretera de Ribes a la sortida del poble en direcció a Vic. En aquest punt, sobre el riu Congost i prop de Riereta, es va habilitar la font de ca l'Andreu. Aquest indret d'ús comunitari on s'hi troba ubicada una font central i al seu voltant un conjunt d'arbres i faroles, dos bancs i una taula. En base un suport construït de disseny futurista es va construir la font. El disseny en obra i pintat en blanc, combina amb un cos afegit en blau i una placa en marbre negre. L'estructura està formada per una plataforma on s'aixeca un mur amb diverses obertures formant una figura geomètrica composta en tres nivells de profunditat. La font s'obre al cos central i està formada per una aixeta de metall i una pica amb una reixa que recapta les aigües sobrants. Al costat hi ha un cartell que es troba parcialment esborrat. Aquest espai es troba alterat per la presència de nombroses pintades i grafits.

Situada a les afores del poble, sortint en direcció a Vic i prop de ca l'Andreu. La llera del Congost va ser fortament reorganitzada amb la construcció de la carretera i els diversos accessos al municipi del Figaró. Es desconeix la presència d'una antiga font en aquest punt, el topònim del qual li ve donat per la proximitat amb l'edifici noucentista de ca l'Andreu, edificat com a casal d'estiueig. La reordenació d'aquest espai acabarà a finals del segle XX, moment de construcció d'aquesta nova font. Aquest punt es força freqüentat pel jovent del municipi com a punt de trobada i lloc de reunió, i també és un punt de visita pels excursionistes que prenen el camí de la Riereta.

AADD. 2004. Pas a pas. 3 excursions per conèixer la natura, el paisatge i la història de Figaró-Montmany. Ajuntament de Figaró-Montmany.