Plàtan de ca l'Andreu
Figaró-Montmany

Nucli del Figaró
    Ca l'Andreu. Carretera de Ribes

Espècimen botànic
    Anna M. Gómez Bach

Plàtan. Platanus hybrida. Platanàcies. Alçada: 14m Volta de canó: 3,00m Diàmetre: 0,96m Volta de soca: 4,30m Capçada: 14-15m Alçada de la primera ramificació: 3m Nombre de branques a la primera ramificació: 4m És un arbre amb un port destacable, no gaire alt però amb un tronc força gruixut. És l'exemplar de plàtan més notable del nucli urbà però tot i així molt lluny d'alguns exemplars de pobles veïns com els plàtans de la Sínia, al municipi de la Garriga.

Nucli urbà. Al mig del jardí de ca l'Andreu, amb forta presència des de la carretera de Ribes.

Aquest era l'arbre més present per a la població consultada quan se'ls preguntava per exemplars notoris de jardins privats.

Ajuntament de Figaró-Montmany. Informatiu Municipal. Edició trimestral- Abril de 2005, n. 18. p.2-3.MOLINERO, I. El Patrimoni arbori de Figaró-Montmany. 2004. Catàleg d'arbres i arbredes singulars del municipi de Figaró-Montmany (Vallès-Oriental). APRÈN. Serveis ambientals SCCL.