Font Bona
Montseny

Sot de la Font
    Pel camí de Sant Marçal de Montseny

Bisbat de Barcelona. C. del Bisbe, 5 08002 Barcelona
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Font construïda en una raconada del Sot de la Font. És una estructura adossada al marge amb murs de pedra lligada amb morter. La font presenta dos brocs i l'aigua cau en una pica rectangular de pedra. A banda i banda hi ha un pedrís d'una llargada considerable construïts formant una "U". Al costat hi ha un monòlit amb el poema de Guerau de Liost dedicat a la "Font de Sant Marçal".

També es coneix com la Font de Sant Marçal. Va ser restaurada l'any 2013.

La Font Bona és considerat el naixement del riu Tordera. Va ser arranjada el 1966 pels Amics del Montseny.

FONT, G.; MATEU, J.; PUJADAS, S. (2008). Torderades i eixuts: Els usos tradicionals de l’aigua al Montseny. Temes d’Etnologia de Catalunya, 6.. Barcelona: Generalitat de Catalunya.