Fons documental de Rupit i Pruit a la Biblioteca de Catalunya
Rupit i Pruit

XII-XVII
    Llei 10/2001 de 13 de juliol, d'arxius i documents (DOGC 3437, de 24-7-2001)
    Cultural
    Biblioteca de Catalunya-Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura
    Adriana Geladó Prat

Conjunt de sis pergamins dipositats a la Biblioteca de Catalunya, relacionats amb la població de Rupit i datats en els anys 1295, 1302, 1305, 1315, 1499 i 1615. Els més destacats fan referència a una ratificació efectuada pel batlle de Rupit (1295) i a una venda relacionada amb un censal mort al notari del terme Gaspar Soler (1615). La resta estan relacionats amb diverses persones vinculades a la vila. Aquests documents estan escrits en llatí i presenten un bon estat de conservació en general, tot i que amb alguns petits estrips.

Les imatges estan extretes de l'espai web de la Biblioteca de Catalunya.

Font: Documents originals de la Biblioteca de Catalunya (Perg. 48, Reg. 1639; Perg. 363, Reg. 15273; Perg. 288, Reg. 12744; Perg. 276, Reg. 12747; Perg. 332, Reg. 17431; Perg. 220, Reg. 17784).