Fons documental de l'Arxiu Parroquial de Tiana
Montgat

Parròquia de Tiana. Plaça de l'Església, 6

XVI/XXI
    Arquebisbat de Barcelona
    Marta Lloret Blackburn

L'arxiu parroquial de Tiana es troba a situat a l'església de Sant Cebrià. Conserva la documentació generada per la parròquia majoritàriament entre segles XVI i XXI. La documentació més destacada que s'hi conserva és la següent: - Manuals de Baptismes: 1604- 2009 - Manuals de Matrimonis: 1606-2009 - Manuals d'Òbits: 1565-2009 - Manuals de testaments, actes i contractes: 1551-1665, 1671-1754 - Manual de capítols matrimonials: 1683-1710 - Lligall de capítols matrimonials i documents diversos: 1593-1793 - Lligalls de testaments (4 unitats): 1600-1854 - Lligall d'àpoques: 1607-1838 - Lligall de debitoris, inventaris i establiments de finques: 1582-1797 - Lligall d'arrendaments, procures, vendes,… : 1586-1750

Informació facilitada per Abelard Chimisanas.

La inauguració de la parròquia de Sant Joan el 1868 va suposar que els feligresos del barri de Montgat deixessin de pujar a Tiana per retre culte a la Mare de Déu de l'Alegria. En aquell moment, la nova església de Sant Joan va passar a generar el seu propi arxiu. Paral·lelament, es va construir la de Sant Cebrià de Tiana, on s'hi va traslladar l'arxiu parroquial de Tiana i l'antic barri de Montgat.