Fons documental de l'Arxiu Municipal
Sant Pere de Ribes

Pl. de la Vila, 1

XVII-XXI
    Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Pl. de la Vila, 1
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

A l'arxiu municipal de Ribes i Roquetes s'hi conserva el fons documental generat per l'Ajuntament des del segle XVII fins a l'actualitat. El document més antic que s'hi conserva és un pergamí datat de l'any 1620. La documentació municipal està classificada en les seccions i subseccions següents:

1. Administració General (1624-2008)

2.Hisenda (1714-2008)

3. Proveïments (1800-2008)

4. Serveis Socials (1802-2005)

5. Sanitat (1975-2000

6. Obres i Urbanisme (1850-2008)

7. Seguretat pública (1794-2009)

8. Serveis Militars (1716-1999)

9. Població (1833-2009)

10. Eleccions (1975-2005)

11. Ensenyament (1976-1998)

12. Cultura (1959-2007)

13. Serveis agropecuaris

14. Col·leccions factícies (1620-2010)

L'Arxiu del Comú de Ribes s'allotjava originàriament a les dependències del Castell de Sota-Ribes. En construir-se la Casa de la Vila al nucli de Ribes, es va traslladar l'arxiu a la casa annexa. L'any 1991 la documentació es va portar a Can Salvador Miret, al carrer Nou, on va començar a classificar-se. Fruit d'aquests trasllats, es coneix que alguns ribetans van apropiar-se de documents que malauradament no han pogut ser recuperats. En els darrers anys, bona part del fons ha estat inventariat i classificat per arxivers i ha estat portat de nou a la Casa de la Vila. Al nucli de les Roquetes també s'hi ha construït un arxiu, tot i que és de caire administratiu.

GABERNET, A. [et al.] (2001). Arxius històrics del Garraf. Vilanova i la Geltrú: Consell Comarcal del Garraf.