Fons documental de l'Arxiu Municipal
Orpí

  Anoia
  Plaça Sant Jordi nº4, Orpí (Can Bou)
  Emplaçament
  Segon pis de l'Ajuntament d'Orpí.
  371

  Coordenades:

  41.52858
  1.60684
  383773
  4598374
  Número de fitxa
  08152 - 104
  Patrimoni documental
  Tipologia
  Fons documental
  Contemporani
  Segle
  XIX-XX
  Estat de conservació
  Dolent
  La documentació antiga de l'arxiu municipal d'Orpí es troba molt malmesa. En un trasllat temporal va patir greus problemes d'humitat i fongs que el van afectar. Abans de la classificació feta per la Diputació de Barcelona, molta de la documentació estava apilada sense cap mena d'unitat d'instal·lació. Al febrer de 2015 es va enllestir la neteja i desinfecció, de tota la documentació.
  Protecció
  Legal i física
  Llei 10/2001 d'arxius i documents (DOGC núm. 3437, de 24.7.2001)
  Accés
  Restringit
  Científic
  Titularitat
  Pública
  Ajuntament d'Orpí
  Autoria de la fitxa
  Jordi Seró i Ferrer. IN SITU SCP

  L'Arxiu Municipal d'Orpí compta amb un inventari amb 618 registres que abasta des de 1852 fins a l'actualitat. L'Arxiu està format per 226 unitats d'instal·lació que ocupen 26 metres lineals.
  El dipòsit de l'arxiu es troba a la segona planta de l'edifici de l'Ajuntament. Tot l'arxiu està ubicat en la mateixa sala de 21m2 i col·locat en prestatgeries metàl·liques fixes en bon estat de conservació.

  Durant el període de construcció del nou edifici de l'Ajuntament la documentació de l'arxiu es va separar en diferents dipòsits, entre ells la parròquia on la documentació va patir una inundació. No se sap si va tornar a les dependències municipals tota la documentació
  L'any 2010 l'Oficina de Patrimoni Cultural ja va elaborar un informe per avaluar l'estat crític de conservació i d'abandonament que presentaven els fons documentals ubicats a l'Ajuntament d'Orpí.
  La redacció del mapa de patrimoni, ha coincidit en el temps amb el procés d'organització i classificació de tot l'arxiu per part de la Xarxa d'Arxius Municipals de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Després de dos mesos de tractament arxivístic, al febrer de 2015 s'ha enllestit la neteja, desinfecció, organització, descripció i instal·lació de la documentació municipal d'Orpí.

  Cens d'Arxius de l'Anoia. 2011-2012
  Fitxa del fons documental de l'Ajuntament d'Orpí. Barcelona: Diputació de Barcelona, Xarxa d'Arxius Municipals.