Festa Major d'Orpí
Orpí

Plaça Sant Jordi. Can Bou
    Diferents espais de Can Bou i a l'Església de Sant Miquel d'Orpí.

Jordi Seró i Ferrer. IN SITU SCP

La festa major d'Orpí es celebra l'últim cap de setmana de setembre per Sant Miquel. Durant tot el cap de setmana de festa major es realitzen activitats diverses i enfocada a tots els públics del municipi. Cada any va variant la programació exceptuant el pregó de festes que es realitza el primer dia, i la missa solemne a l'Església de Sant Miquel d'Orpí.

La Festa Major d'Orpí es va celebrar fins a mitjans de segle XX al nucli de Santa Càndia. Es duia a terme, a la petita sala de festes de Santa Càndia
    La celebració dels balls eren organitzats per l'orpinenc conegut amb com "el Morey", encarregat de l'antic l'hostal de Cal Morey.
    Amb l'arribada dels ajuntaments democràtics, hi hagué un llarg període, entre 8 i 10 anys en els quals no es celebrà cap Festa Major, la raó fou l'envelliment del Morey, que deixà d'organitzar la Festa Major fins que una colla de veïns va decidir tornar a recuperar la festa.
    A mitjans dels anys 80 del segle, la Festa Major va canviar d'ubicació i es van traslladar a Can Bou.
    La celebració normalment tenia lloc a la Plaça Sant Jordi, on cada any s'hi muntava un escenari i es decorava amb motiu de la festivitat. Tot i això, la pluja havia esdevingut protagonista de les Festes Majors durant un parell o tres d'anys, motiu que havia portat a la cancel·lació d'alguns actes, fet que va condicionar a l'ajuntament a prendre finalment la decisió de muntar una carpa a l'esplanada que hi havia ubicada a peu de la carretera BV-2131 en el tram en què aquesta passa per Can Bou. A partir del 2008, els actes de Festa Major se celebraren al voltant de Can d'en Pont, fins que en els darrers anys, s'ha tornat a celebrar al nucli de Can Bou.

Valls, Anna. Treballs de seguiment historiogràfic del municipi d'Orpí (sense publicar).