Fons documental de can Rovira
Rupit i Pruit

Carrer de la Barbacana, 6-8
    A la casa de can Rovira

Cultural
    Ajuntament de Rupit i Pruit
    Adriana Geladó Prat

Fons documental relacionat amb la família Rovira, ferrers de la vila de Rupit, format per documents i fotografies fruit de l’evolució històrica de la família i les activitats que desenvolupaven. Tot i que el fons resta pendent de catalogació i es desconeix l’abast del seu volum, tenim algunes dades prèvies que fan valorar molt positivament el seu contingut. Entre d'altres documents destaca un títol de ferrador d'un dels seus avantpassats datat l'any 1765, una inspecció de la ferreria datada l'any 1768 i, probablement, els plànols de la construcció del pont Penjat.

Aquest fons està relacionat amb la nissaga de ferrers de la casa de can Rovira, establerts a l’edifici des de l’any 1711 de la mà de Pere Rovira. Els darrers membres que van exercir com a ferrers van ser els germans Pere i Francesc Rovira i Gallifa, que van estar en actiu fins l’any 1973.

TRUJOLS, Antoni; GUTIÉRREZ, Ernest (1998). “La ferreria de Rupit”. Els Cingles de Collsacabra, any XIX, núm. 40, p. 12-13.