Bosc de Corriol
Rupit i Pruit

Pla de Corriol - Pruit
    A la banda de tramuntana de les masies de Corriol i la Fontana

Adriana Geladó Prat

Magnífica massa boscosa molt significativa pels habitans, sobretot, del nucli urbà de Rupit. Aquest bosc està situat en un dels itineraris de senderisme que neixen al nucli urbà, zona de boletaires i on els canvis estacionals són molt significatius a nivell de paisatgisme. Es tracta d'una formació vegetal dominada per espècies arbòries, amb la presència d'estrats arbustius i herbacis. En concret, aquest bosc està caracteritzat per la presència d'una gran diversitat d'espècies, amb una vegetació força abundant. Entre d'altres s'hi localitzen faigs, freixes, teixos, roures, trèmols (Populus tremola), avets, pi roig, bedolls (siberià), pollancres (Populus nigra), àlbers (Populus alba), avellaners, pieces i alguna alzina de manera més residual. Alhora també s’hi comptabilitzen aurons, galzerans, esbarsers, lleterasses i ginebrons. En darrer terme, i donada la presència de faigs, també hi ha grevols.