Fons de l'Arxiu Parroquial de Sant Joan Baptista
Sant Adrià de Besòs

Sant Joan Baptista - Carrer Sant Pere, 1

XX-XXI
    Administratiu
    Equip de treball de l'Arxiu Municipal de Sant Adrià de Besòs "Isabel Rojas Castroverde" (ASAB)

Documentació generada a partir de 1946, data de la consagració definitiva del temple de Sant Joan Baptista, en l'exercici de les pròpies funcions parroquials. En especial, destaquen els volums sacramentals entre els que es poden trobar 5 llibres de baptismes de l'any 1946 i 1980; 2 llibres de confirmacions dates entre el 1950 i el 1980; 4 llibres de matrimonis datats entre el 1946 i el 1980; 3 llibres d'òbits datats entre el 1946 i el 1980; 2 lligalls de comptes datats entre el 1946 i el 1980; 3 lligalls d'expedients matrimonials datats entre el 1946 i el 1980.

La titularitat és privada, Arquebisbat de Barcelona, però el fons és d'accés públic.

L'Església de Sant Joan Baptista està situada al barri de Sant Joan de Sant Adrià de Besòs, al marge esquerre del riu. És un barri de caràcter obrer, que s'estructura a la primera meitat del segle XX, al mateix moment que s'instal·la la fàbrica de teixits Baurier, la central tèrmica de l'empresa "Energía Eléctrica de Cataluña", i la factoria Celo, entre altres. Uns terrenys que la família Font i Viñals, hisendats propietaris dels terrenys comencen a urbanitzar. Poc abans de l'inici de la Guerra Civil ja existia una petita capella al barri; enderrocada durant el conflicte bèl·lic. A mitjans de la dècada del 1940 es decideix iniciar la construcció d'aquest temple.