Festa Major petita
Arenys de Munt

Arenys de Munt

XIX- XX
    Jordi Montlló Bolart

És la festa de primavera per excel·lència. Es tracta de l'antic vot de poble que els arenyencs van fer a la Mare de Déu del Remei com a compromís i devoció per mantenir la seva protecció contra tot tipus de mal.
    Es fa la setmana següent de Pasqua; concretament el diumenge després de Pasqua florida i també el dilluns. Pel matí, es fa un ofici cantat per la coral i una trobada de gegants, ball, i des de fa 16 anys, per la tarda, es fa una trobada de cant coral, amb alguna coral convidada.
    El dilluns pel matí s'acostuma a fer festa per la canalla i a la tarda algun espectacle teatral, pagat per l'Ajuntament.

També es coneix com a Festa del Remei o Segona Festa Major.

El seu origen està en un vot de poble que la vila d'Arenys de Munt fa a la Mare de Déu del Remei, potser l'any 1846, segons la bibliografia, per tal que els deslliurés de la febre groga.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg. 56.