Nit de naps
Arenys de Munt

Arenys de Munt

Jordi Montlló Bolart

La nit de reis a Arenys es coneix amb el nom de la Nit dels Naps, ja que els joves surten en colles per penjar un nap en el balcó o finestra d'algunes noies: alguna estimada per algun membre de la colla, solteres, ... Darrerament, les noies s'han incorporat a la festa i pengen cols als balcons dels nois.
    Un altre aspecte de la festa és la crítica política i social a diferents aspectes de la vida local, sobretot de polítics del poble. Darrerament, però, s'ha convertit en una nit en què tot s'hi val, incrementant la desmesura i obrint un nou debat ciutadà.

LLORET, Vicenç (1991). Nit de reis, nit de naps. A Arennios, núm. 13, març de 1991. Col·lectiu pel Museu Arxiu d'Arenys de Munt. Arenys de Munt, pp. 8 -10.