Festa Major de La Costa del Montseny Fogars de Montclús

  Vallès Oriental
  La Costa del Montseny
  La Costa del Montseny.
  399

  Coordenades:

  41.72776
  2.44339
  453707
  4619700
  08081-133
  Patrimoni immaterial
  Manifestació festiva
  Contemporani
  Popular
  XX-XXI
  Bo
  Inexistent
  Fàcil
  Social
  Pública
  Virgínia Cepero González

  El segon cap de setmana del mes d'agost, es celebra anualment la Festa Major de La Costa. És organitzada per un grup de veïns del poble i subvencionada per l'ajuntament de Fogars de Montclús.
  Durant la festa, que dura tres dies, es duen a terme diverses activitats lúdiques i festives com la Nit Golfa amb espectacles i música, ball, activitats infantils, sopar popular i cinema.
  Antigament, es celebrava el primer diumenge de setembre, però a partir de l'any 1931 va passar al segon diumenge d'agost. Un dels actes més tradicionals de la festa major era la processó en honor del patró de la parròquia de Sant Esteve, que va deixar de celebrar-se a principis dels anys 1970. La festa començava primer amb l'ofici religiós; a la sortida es feia un cercavila solemne i, al arribar a la plaça, es prenia el vermut i començava la Dansa, que constava de cinc balls. Després, el dinar de Festa Major. A la tarda, el rosari i, en acabat, el Ball de tarda, amb vuit balls. A la nit, a la plaça vella, el Sarau, eren setze balls que s'allargaven fins a la matinada.

  Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny -Patrimoni Simbòlic- número 13 (Festa Major) i 254 (processó).

  - MUSEU ETNOLÒGIC DEL MONTSENY (1998) Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny -Patrimoni Simbòlic-.
  - PORTALS CASANOVAS, J. (2001). "La Costa del Montseny. Cinquanta anys de Festa Major". La Costa del Montseny, Associació cultural Saüc.