Festa Major del Pertegàs
Fogars de Montclús

El Pertegàs
    Al Centre d'Informació de Fogars de Montclús.

XX-XXI
    Virgínia Cepero González

La festa major d'El Pertegàs és de creació moderna i es celebra anualment el tercer cap de setmana del mes de juliol. És organitzada per un grup de veïns d'El Pertegàs.
    Es va celebrar per primer cop l'any 1980; l'any 1995 es va anular fins a l'any 1998, quan es va tornar a reprendre.
    Durant els primers anys es celebrava a cal Rei, començava el dissabte al matí amb un esmorzar popular, i continuava al vespre amb un ball amb orquestra. El diumenge hi havia esmorzar i dinar popular, seguits d'activitats infantils i cantada d'havaneres al vespre. Temps després es van fer les diverses activitats festives a diferents llocs de la zona.
    Actualment la festa es celebra a l'espai del Centre d'Informació de Fogars de Montclús, i consisteix en un sopar popular seguit del ball de festa major.

Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny -Patrimoni Simbòlic- número 92.

MUSEU ETNOLÒGIC DEL MONTSENY (1998) Inventari del Patrimoni Etnològic del Montseny -Patrimoni Simbòlic-.