Festa Major de Can Paixano
Mediona

Al nord est del nucli de sant Joan de Mediona, i al nord de la urbanita cio Font del Bosc.
    Per tot el veïnat.

Ajuntament de Mediona
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Festa Major del veïnat del mateix nom celebrada el dissabte de la primera setmana de Setembre amb diferents activitats,com la trobada de plaques de cava, esmorzar popular, jocs infantils, sopar popular i ball.

Fa uns anys es celebrava conjuntament amb el barri de Sant Pere Sacarrera, però ara són festivitats independents.

El veïnat de Can Paixano sembla que ve del nom propi Paccius. És un veïnat de 29 habitants, fronterer amb el terme de la Torre de Claramunt. Sorgit com bona part d’aquests petits nuclis amb l’expansió de la vinya al segle XVIII amb la producció d’alcohol per exportar a Holanda i Americà. Aquest creixement es consolidà durant el segle XIX amb l’augment del preu del vi, degut a l’arrasament de les vinyes franceses per la fil·loxera, plaga que després també s’estengué a territori català.