Aplec de Sant Crist de Mediona
Mediona

Entre el nucli urbà de Sant Joan de Mediona i la serra de Santa Anna.
    Al recinte del Castell de Mediona, davant l’església de Santa Maria.

Religiós/Cultural
    Cristina Belmonte (iPAT Serveis Culturals)

Aplec popular que es realitza a l’església de Sant Maria del Castell de Mediona. Es celebra el primer diumenge del mes de setembre amb un programa d’activitats durant tot el dia iniciat amb una missa a l’església. A partir d’aquí es van succeint diferents activitats i un àpat popular a migdia.

Aplec amb una llarga tradició històrica, que l’any 2021 ha celebrat la que es considera la 278 trobada. És una festa d’arrels religioses, que amb el pas dels temps ha anat afegint activitats de caire més social i cultural.

Amb motiu de la inauguració de la nova capella del Sant Crist a l’església de Santa Maria del Castell de Mediona, el dia 1 de setembre de 1743 es van fer tres dies de festes. A partir d’aquí totes les celebracions relacionades amb aquesta imatge coincidien amb el primer diumenge del mes de setembre, amb el que a partir de 1771 aquest dia va quedar institucionalitzat com a la diada del Sant Crist de Mediona.