Festa Major Santa Maria de Miralles

Anoia
Antigues escoles i plaça de l'esglèsia

Coordenades:

41.50066
1.52794
377137
4595383
08257-66
Patrimoni immaterial
Manifestació festiva
Contemporani
Popular
Bo
Inexistent
Fàcil
Social
Pública
F. Xavier Menéndez

Festa major d'estiu del municipi, que correspon al 15 d'agost (Mare de Deu de l'Assumpció). Les activitats són les típiques d'una festa major: caminada, concurs de bitlles, balls, missa, sopars.... Els sopars i balls es celebren a la plaça de l'Esglèsia. Organitza una comissió de la festa Major amb el suport de l'Ajuntament i el patrocini de la DIBA i del Consell Comarcal, així com dels tres restaurants del municipi, les bodegues Torres, Petromiralles i altres.

La festa major corresponent a 2014 va tenir lloc el dijous14, divendres 15 i dissabte 16 d'agost i va consistir en: la 15a caminada popular; una missa solemne a l'església de Sant Roman, una exposició "les motos dels nostres avis" a les antigues escoles, un sopar de festa major, un concert i ball, un concurs de bitlles catalanes, activitats per la mainada, amb un espectacle infantil, un sopar de germanor amb una sobretaula amb actuació de l'humorista Joan Pera i un ball a càrrec d'un grup musical.
A Cal Ramonet, s'havien cuinat per la festa major paelles d'arrós per a més de mil persones
Credits fotogràfics: fotos subministrades per l'ajuntament.
Recollit al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya.