Aplec del Castell
Santa Maria de Miralles

Castell de Miralles
    Recinte jussà del Castell i església del Castell

F. Xavier Menéndez

Aplec que es celebra anualment el 1er. diumenge després de la 2a. Pasqua -Pentecosta- o de la Santissima Trinitat . Consistetix en una caminada al voltant del castell pel matí, en una ruta diferent cada any, que surt i acaba al mateix castell (itinerari circular). Primer es fa un ezmorzar (butifarrada) a la part jussana del castell, i després, la caminada. En acabat es celebra una santa missa a l'esglèsia de Santa Maria del Castell. La festa acaba a l'hora de dinar. De vegades. s'organitzen al lloc espectacles, concerts o jocs per la canalla. Organitza l'ajuntament.

Al 2014 va correspondre al 15 de juny.
    Crèdits fotogràfics:
    Foto 1. Aplec del Castell 2014. Foto: ajuntament.
    Recollit al Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals. Departament de Cultura. Generalitat de Catalunya.
    Foto 2. Aplec del Castell. Caminada 2012 (3.6.12) Foto: ajuntament
    Foto 3. Aplec del Castell. En motiu restauració església. 23 d'abril1948. Foto: Arxiu Comarcal d'Igualada. Num. Reg. 03024. Autor: J. Castelltort