Festa Major
Sant Pere de Vilamajor

XX-XXI
    Virgínia Cepero González

La Festa Major de Sant Pere de Vilamajor es celebra anualment pels volts del 29 de juny, festivitat de Sant Pere, patró del poble. El pregó dona sortida als actes que s'allarguen durant diversos dies.
    Es duen a terme activitats festives, com la missa solemne en honor al sant patró, la cercavila de gegants, els concerts, els balls, correfoc, tallers, àpats populars, activitats infantils, etc.

Antigament, durant la Festa major es feia el seguici, on les autoritats, al so de la música, recollien el rector i es dirigien tots plegats cap a l'església. Allà es celebrava l'ofici solemne i, en acabat, es treia el sant patró en processó. Aquesta tradició es va mantenir vigent fins a l'any 1986.
    Tanmateix, durant la Festa Major es muntaven envelats, situats al camp de la Riera o a can Noguera, on tenien lloc les actuacions musicals, els balls i d'altres activitats festives. L'últim envelat es va fer l'any 1987.

GARCIA i BURDOY, J.Mª [et al.] (2001). "Postals". Quaderns de Vilamajor, 1. Sant Pere de Vilamajor: Centre d'estudis de Sant Pere de Vilamajor, p. 38.