Festa Major
Perafita

Nucli urbà de Perafita. Perafita

Jordi Compte i Marta Homs

La festa Major de Sant Pere de Perafita es celebra el cap de setmana proper al dia del patró de la parròquia (29 de juny, Sant Pere Apòstol), així com els dies 28 i 29 de juny en què es festegen els actes de caràcter més tradicional, com la missa cantada en honor al sant i la revetlla de Sant Pere. Per la revetlla de Sant Pere es fa una foguera a la plaça Sant Antoni i es reparteix coca i cava, es torra pa amb arengades i s'acompanya amb petards. Així mateix hi ha un seguit d'activitats que acompanyen el cap de setmana proper a la festa Major que varien cada any en funció de la seva programació: sopars i caminades populars, pregó i ball de festa Major, concerts, futbol sala, cinema a la fresca, activitats i jocs infantils, exposicions. Recentment s'ha incorporat una activitat anomenada Jornada de Fonts que consisteix a realitzar el manteniment, condicionament i neteja d'una de les fonts del municipi.

Les dues imatges s'han extret del fons fotogràfic municipal.