La Candelera
Perafita

Nucli urbà de Perafita. Perafita

Jordi Compte i Marta Homs

La festa de la Candelera a Perafita es celebra el primer cap de setmana de febrer, en honor a la Verge Candelera (dia 2 de febrer) i a Sant Antoni (17 de febrer), i correspon a la festa Major d'hivern de Perafita. Les activitats més populars giren al voltant de la missa, solemne, la benedicció (a la capelleta de Sant Antoni) de les banderes que desfilaran a la cercavila, el Passant pels carrers del poble on hi participen cavalls, mules, rucs, ponis i carruatges, cap-grossos de Perafita, les sardanes al migdia i les curses de cavalls i rucs al camí de can carbó que es celebren el diumenge a la tarda i que han esdevingut tradició del poble.
    Recentment s'ha incorporat a la festa de la Candelera la fira del Cavall del Lluçanès que incorpora una passejada amb cavall pels entorns del poble i una mostra d'empreses hípiques i de serveis relacionats amb el món dels cavalls.
    Així mateix hi ha un seguit d'activitats que acompanyen el cap de setmana proper a la festa de la Candelera que varien cada any en funció de la seva programació: ball, teatre, concerts, esmorzars populars, activitats lúdiques i infantils, partits de futbol, campionat de botifarra, exposicions, etc.

Les dues imatges s'han extret del fons fotogràfic municipal.

AADD (2006). La Candelera de Perafita. Ajuntament de Perafita