Festa de Sant Cristòfol
Vallcebre

Església Parroquial i principals carrers del poble.
    Agafant la carretera B-401 s'arriba a Vallcebre i es celebra pels principals carrers del poble.

Anna Junyent Traserra

La Festa de Sant Cristòfol és una celebració popular que combina elements religiosos, d'oci i esportius. El dia 10 de juliol és el dia de Sant Cristòfol, patró els conductors, però la festa es celebra durant el cap de setmana més pròxim a aquesta data. L'acte central i de més rellevància és la benedicció dels vehicles. Després de la celebració d'una missa, tots els conductors que ho desitgen, agafen el seu vehicle i en una filera, passen per davant de l'església, que és on es fa la benedicció. A part d'aquesta benedicció, que té lloc el diumenge al matí, es fa un ball discoteca la nit de dissabte, i un altre el diumenge a la tarda.

Els origens de la Festa són difícils de concretar, però de ben segur que no és anterior al segle XIX.