Fàbrica tèxtil A.N.L.A.
Castellterçol

C. de Josep Gallés, 36.

Ajuntament de Castellterçol

Antiga fàbrica que consta de tres naus.
    La part més antiga correspon a dues naus adossades, de planta rectangular. Les cobertes originals són de teula ceràmica aràbiga, a dues vessants, tot i que actualment una d'elles presenta coberta d'uralita.
    L'altre nau es troba adossada a les anteriors. És de planta quadrada, amb coberta a diverses vessants, amb lluemaris tapats.
    Els murs de façana de les tres naus són de maçoneria.

L'any 1822 Joan Roger Prims va fundar l'empresa Roger.
    L'any 1915 es va construïr la fàbrica "Tejidos especiales e Hilaturas. Mercería moderna Roger", amb el despatx a Barcelona (plaça Sant Pere, 4 bis). La fàbrica de teixits i filats Roger va ser la industria tèxtil més important de Castellterçol.
    L'any 1965 es va dividir la propietat: Joaquim Roger i Amat es queda la filatura i el cotó, i Josep Maria Roger Amat, els teixits. Aquesta darrera indústria es denomina A.N.L.A.
    L'any 1969 va passar a mans de l'empresa italiana A.N.L.A, fins a l'any 1980 en que tanca.
    L'any 1981 l'ajuntament va adquirir l'immoble. L'antiga fàbrica ANLA actualment és destinada com a magatzem municipals, pendent d'un nou projecte de futur.

BUBÉ OLLER, J. (2013). Intervenció en la façana est de Castellterçol i reprogramació de l'antiga fàbrica tèxtil ANLA en complex municipal. (Projecte Final de Carrera. Universitat Politècnica de Catalunya Barcelona TECH). Consultat des de https://upcommons.upc.edu/handle/2099.1/18717