Nau industrial Roger
Castellterçol

C. de Josep Gallés, 39-49.

Virgínia Cepero González

La fàbrica Roger consta de dues naus de planta rectangular. Estan situades a costat i costat del carrer Josep Gallés i comuniquen entre elles per un passadís cobert en forma de pont.
    Les cobertes són de teula ceràmica aràbiga, a dues vessants i el carener perpendicular a la façana principal, que es troba alineada a la carretera de Granera.
    En destaquen els grans finestrals d'arcs de mig punt.
    Els murs de façana són de maçoneria, arrebossats i pintats.

L'any 1822 Joan Roger Prims va fundar l'empresa Roger.
    L'any 1915 es va construïr la fàbrica "Tejidos especiales e Hilaturas. Mercería moderna Roger", amb el despatx a Barcelona (plaça Sant Pere, 4 bis). La fàbrica de teixits i filats Roger va ser la industria tèxtil més important de Castellterçol.
    L'any 1965 es va dividir la propietat: Joaquim Roger i Amat es queda la filatura i el cotó, i Josep Maria Roger Amat, els teixits. Aquesta darrera indústria es denomina A.N.L.A.
    L'any 1969 va passar a mans de l'empresa italiana A.N.L.A, fins a l'any 1980 en que tanca.
    L'any 1981 l'ajuntament va adquirir l'immoble i l'any 2006 el va reformar en pisos i lofts de promoció publica.