Miquel Elies és l'impulsor de l'activitat productiva de Can Bros quan l'any 1817 obté els permisos per construir un molí fariner, una fàbrica de draps i un molí paperer; fins l'any de la seva mort al 1841. L'activitat principal era la producció relacionada amb el paper. L'hereva Rosa Serra i Fontanelles va morir poc després i les propietats van passar a mans del seu Oncle Josep Elies l'any 1843. L'any 1852, Josep Elies i el seu fill Jaume Elies van arrendar les propietats a Jaume Vallés i Ramón Castells, fabricant d'igualada pel que la fabrica es coneix pel nom de "la igualadina"; moment en que comença l'activitat industrial i Can Bros es converteix en una colònia fabril.
Al 1860 Miquel Catarineu adquireix la major part dels edificis industrials i equipaments de la Colònia de Can Bros. L'any 1912 totes les pertinences de la vídua de Miquel Catarineu van passar a mans de l'empresa Fontdevila i Torres, S.A. amb seu a Mataró; la seu encara l'edifici de Mataró encara on també tenia una fàbrica tèxtil que encara es conserva l'edifici al carrer Goya núm. 2.
Al 1946 la fàbrica de filats Fontdevila i Torres era l'única que quedava en funcionament a la colònia de Can Bros, que en aquell moment presentava un cens de 336 habitants entre treballadors de la fàbrica, del camp o ferroviaris.
La fàbrica de filats va tancar l'any 1967 i els habitants que quedaven varen anar deixant les cases i la colònia va entrar en decadència. La fàbrica i seu de l'empresa a Mataró va tancar pocs anys després.