Fàbrica de gel La Josefina
Granollers

Desaparegut
    PEPHA nou, Zona Arqueològica
    Sense accés
    ARQUEOCIÈNCIA - J. M. Huélamo

L'any 1949, on avui dia hi ha un bar, botigues i vivendes, es va iniciar l'excavació del sòl per a la construcció de la fàbrica de gel "La Josefina". A uns 5 m de profunditat, segons J. Estrada (1993: 83), s'hi va trobar una gerra pràcticament sencera i diversos fragments. La gerra va restar en possessió del constructor, el senyor Amadeu Clusella, mentre que els fragments es troben al Museu de Granollers. Les característiques que presentaven les ceràmiques va fer creure a J. Estrada que corresponien a un moment anterior a l'època ibèrica, no obstant, segons informacions posteriors es tractaria de ceràmiques d'època medieval. Estrada (1993: 83) també menciona l'aparició d'una paret, "que podria ésser antiga, a jutjar pel morter". Aquesta paret es trobava entre 3 i 4 de metres profunditat, les ceràmiques es trobaven més d'un metre per sota d'aquest nivell. Aquesta zona es trobava, a l'època medieval, fora de la zona murallada, per la proximitat amb aquest element arquitectònic cal suposar que la zona afectada formaria part del vall (VILA, 2001).

Documentat per J. Estrada el 1949 (VILA, 2001).

ESTRADA i GARRIGA, Josep (1993) : Granollers a l'antiguitat. Granollers; Tarafa, Editora de Publicaciones, S.L.