Ets més tossut que els bous de la Pedrera
Sant Llorenç d'Hortons

La Pedrera
    A mig camí entre Sant Llorenç i sant Joan Samora

Tradició oral
    informació oral
    Jordi Montlló Bolart

Diu la tradició oral que els amos de la masia de La Pedrera van comprar dos bous per llaurar la terra i replantar vinyes. Però es veu que aquests bous anaven per on volien i no hi havia manera de fer-los anar rectes. I per aquest motiu en el poble quan algú era molt tossut se li deia que era més tossut que els bous de La Pedrera.

Informació oral facilitada per Pere Carreras

El document més antic que parla de La Pedrera és un capmàs de 1587 on es parla de la casa d'en Cartró de la Riera, quan Bartomeu Almirall n'era el propietari. Aquesta masia és fruit de la unió entre els masos Querol i Figueras. Després dels cartró de la Riera passà als Canals, després als Valldeperes, d'Olesa, i últimament als Puiggener, també d'Olesa; tots per maridatge. L'any 1844 els masovers eren la família Costa, procedent de Gelida.