Ermita de Sant Antoni Abat del Pla/de les Vilates
La Llacuna

Barri de les Vilates. Carretera La Llacuna-Sant Joan de Mediona , banda esquerra

XVI-XIX
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
    Juan Garcia Targa

Església tradicional d'una nau, façana amb porta amb arc de mig punt amb dovelles, ull de bou, espadanya i sostre a doble vessant amb cobertura de teules corbes. La construcció es localitza en un punt elevat, es feta amb pedra de mides homogènies i ben treballades i presenta un annex a la banda dreta de la façana i bancs correguts entre dos contraforts a la banda esquerra on es documenta un petit espai d'enterrament. Presenta un bon estat de conservació exceptuant algunes esquerdes a la façana i a una de les cantonades de l'estructura. Actualment a l'interior no hi ha mobiliari per fer celebracions, només hi ha un dibuix en tonalitat vermella dedicat a sant Antoni Abat i es fa servir l'espai per activitats culturals. Tota la construcció ha estat restaurada recentment donant-li una tonalitat rosa molt tènue que s'observa tant a l'exterior on s'ha mantingut mostres del parament original, com a l'interior.

Llenas i Costa, Ramon. 1980. Apunts històrics de La Llacuna. Vilanova i la Geltrú. Generalitat de Catalunya. Servei .del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. 1985/ revisat al 1991