Creu de Terme del Pla
La Llacuna

Fruit de l'erosió i desgast pel fet de trob
    National Monument Record
    Religiós i/o funerari
    Juan Garcia Targa

Creu de terme que marca el límit entre els municipis de La Llacuna i Santa Maria de Miralles. Element format per tres parts: 1) basament esglaonat on es disposa la base de la columna amb motius decoratius, 2) columna llis hexagonal només treballat a la part superior i 3) Creu

Segons figura al peu de la fitxa Generalitat de Catalunya. Servei .del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. 1985/ revisat al 1991, és un BIC (Be d'Interès Cultural), Decret 571/1963 de 19-03-63 i segon la Llei 16/1985 (BOE 155, 29-06-85). Tot a aquest alt grau de protecció legal, es troba a peu de carretera i és un element fàcil de ser malmès o sostret.

Valls i Prat, Marcel·lí. 1984. Cronologia històrica de la Llacuna; Llenas i Costa, Ramon. 1980. Apunts històrics de La Llacuna. Vilanova i la Geltrú; Diputació de Barcelona Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya: l'Anoia. Generalitat de Catalunya. Servei .del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. 1985/ revisat al 1991