Les Vilates
La Llacuna

Carretera La Llacuna-Sant Joan de Mediona (banda esquerra) veïnat de les Vilates

Es troba molt malmesa fruit de l'abandonament.
    Juan Garcia Targa

Construcció tradicional de grans dimensions format per dos blocs. El principal presenta dos pisos, golfes, les obertures definides per pedra escairada i llindars molt elaborats, així com les cantonades amb pedres escairades. El sostre, molt malmès es a doble vessant amb bigues de fusta a l'interior i cobertura de teules corbes a l'exterior. Amb posterioritat a la construcció d'aquest primer bloc se li va annexar una estructura més petita amb sostre a doble vessant fet que determina que l'entrada principal a 'immoble sigui al segon bloc del conjunt. El segon bloc presenta una construcció més petita amb dos trams de sostre a una vessant cobertes per teules corbes, porta d'accés amb arcada de mig punt rebaixada feta amb totxo, finestres delimitades per pedra treballada i estructura annexa a la banda dreta que presenta un avançat estat de deteriorament.

Es fa esment a la propietat al capbreu de 1522 vinculat al Priorat de Santa Maria. Així mateix l'estructura original va ser dividida en dos parts a les darreries del segle XVIII.

Llenas i Costa, Ramon. 1980. Apunts històrics de La Llacuna. Vilanova i la Geltrú. Generalitat de Catalunya. Servei .del Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. 1985/ revisat al 1991