Enregistraments Polifònica de Puig-reig
Puig-reig

Música i dansa
    XX-XXI
    Polifònica de Puig-reig
    Rosa Serra Rotés i Jordi Piñero

En el transcurs de la seva historia la Polifònia ha fet prop d'un centenar d'enregistraments. El primer que va obrir la sèrie fou en motiu de la designació d'Igualada com a ciutat Pubilla de la sardana el 1974, tot i que el primer enregistrament casolà fou, en el mateix any, "Cants de Catalunya" enregistrat a l'església romànica de Puig-reig. Entre els més notables destaquen Gospell 1979, el Pessebre de Pau casals 1985, El Messies de Händel 1988, Josep Carreras Canta a Catalunya 1990, País de Cançons amb Manel Camp i una llarga llista de sardanes. La Polifònica disposa d'un estudi d'enregistraments propi que es va inaugurar amb l'enregistrament de el "Bestiari" de Manuel Oltra el 1990.

La Polifònica de Puig-reig va néixer l'any 1968 com a Coral Joventut Sardanista, provinent de la colla sardanista del mateix nom. El 1987 va adoptar el nom de Polifònica de Puig-reig. Des de 1969, Ramon Noguera n'és el director. La Polifònica de Puig-reig ha col·laborat amb les orquestres més importants i reconegudes del nostre país: Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquestra Simfònica del Vallès i Orquestra del Gran Teatre del Liceu. Amb aquesta darrera formació, juntament amb el Cor del Gran Teatre del Liceu, la Coral ha interpretat, en les temporades 2004-2005 i 2005-2006, la "Missa solemnis" de L. V. Beethoven i les òperes "Turandot" de G. Puccini (en versió escenificada) i "Nabucco" de G. Verdi (en versió concert).
    En la interpretació de les grans obres ha estat dirigida per mestres reconeguts, com Manel Cabero, Albert Argudo, Javier Pérez Batista, Antoni Ros-Marbà, Josep Pons, Joan-Lluís Moraleda, Uwe Mund, Franz-Paul Decker, Alexander Radbahari, Jean Bernard Pommier, Laurence Foster, Salvador Mas i Nello Santi.
    Des de la seva creació fins a l'actualitat, la Polifònica de Puig-reig ha dut a terme una trajectòria de creixent activitat musical que l'ha portat a actuar arreu de Catalunya, a la majoria de països europeus i també a Israel, Mèxic, Filipines, Veneçuela, Estats Units, Canadà, Singapur, Malàisia, Colòmbia, Equador i Perú. L'any 1992 la Polifònica va acompanyar el President de la Generalitat de Catalunya en un viatge oficial a Argentina i Xile.
    La Coral ha estat també un dels artífexs del "Festival Internacional de Cant Coral Catalunya Centre" que es realitza cada setembre des de 1980.
    L'any 1993, amb motiu del seu 25è. Aniversari, la Generalitat de Catalunya li atorgà la Creu de Sant Jordi.

R.SERRA i R.VILADÉS: (1993) La Polifònica de Puig-reig.
    R.VILADÉS: (1993). La Polifònica de Puig-reig, a L'EROL núm. 66.