Els Quatre Cantons
L'Ametlla del Vallès

  Vallès Oriental
  A prop de la cruïlla entre la carretera BP 1432 i la via dóna entrada al poble des de la C-17.
  Emplaçament
  A la cruïlla entre la carretera BP-1432 i la via que dóna entrada al poble des de la carretera C-17.
  269

  Coordenades:

  41.66595
  2.26574
  438873
  4612949
  Número de fitxa
  08005 - 215
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Jaciment arqueològic
  Prehistòric
  Neolític
  Estat de conservació
  Dolent
  Protecció
  Inexistent
  Inexistent
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Si. CC.AA: 1840
  Accés
  Fàcil
  Altres
  Titularitat
  Privada
  Varis propietaris
  Autor de la fitxa
  Enric Costa Argemí

  Estructures negatives situades a prop de la cruïlla entre la carretera BP-1432 i la via que dóna entrada al poble des de la carretera C-17. No es coneix el lloc exacte de la troballa. Sepulcre de fossa amb un esquelet localitzat a uns 3 metres de profunditat. Estava cobert amb una llosa grisa. Es desconeix si tenia aixovar associat, però en tot cas no se'n conserven restes. No es coneixen d'altres troballes posteriors en indrets propers, i actualment no s'observa cap tipus de resta en superfície, ja que la zona està totalment urbanitzada. Malgrat això, es mantenen algunes parcel·les molt properes a la cruïlla amb una densitat baixa de construcció, en especial el Parc públic de Maria Lluïsa.

  El jaciment el localitzà el sr. Maties Barres l'any 1948, mentre construïa un pou. Comunicà la troballa al sr. Josep Estrada

  COSTA I ARGEMÍ, Enric (2007). Inventari arqueològic de l'Ametlla del Vallès. Ajuntament de l'Ametlla del Vallès. Inventari del patrimoni arqueològic i paleontològic de Catalunya. L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Direcció General del Patrimoni Cultural, Generalitat de Catalunya.