Els Fitons Corbera de Llobregat

Baix Llobregat
Prop de la riera de Corbera; camí de la font de les Febres i els Herbatges

Coordenades:

41.42162
1.90359
408380
4586143
08072-47
Patrimoni immoble
Conjunt arquitectònic
Modern
Contemporani
Popular
XVIII
Bo
Legal
Catàleg Municipal, 2005, núm. 47
Sí: IPA 18402
Fàcil
Residencial
Privada
Ref. cad.: 001A09010
Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

Conjunt de dues masies o cases rurals amb construccions adossades. La construcció original ha sofert reformes i addicions, tot modificant l'alçat basilical de l'edifici més gran. Aquesta casa és de planta rectangular i té coberta de dos aiguavessos. Obrada amb murs de pedra, arrebossats i pintats en una etapa posterior a la seva construcció. Disposa de portes i finestres amb brancals de pedra vermella. Al seu costat hi ha una segona casa, de planta baixa, dos pisos i golfes, que sembla de construcció més recent, coberta a dues aigües i arrebossada i pintada de blanc, i petites construccions annexes obrades amb pedra calcària amb coberta de teula.

Al plànol del baró Manuel Antic i Mora (anterior al 1790), hi figura el paratge amb el nom de «Fitons del Castell», i els conreus entre el torrent i la carretera actual hi figuren com a «terres del castell». També hi ha dibuixada una casa, la qual cosa fa pensar que es tracti d'una antiga masoveria del senyor de Corbera.

ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.