Els Fitons
Corbera de Llobregat

  Baix Llobregat
  Prop de la riera de Corbera; camí de la font de les Febres i els Herbatges

  Coordenades:

  41.42162
  1.90359
  408380
  4586143
  Número de fitxa
  08072-47
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Conjunt arquitectònic
  Modern
  Contemporani
  Popular
  Segle
  XVIII
  Estat de conservació
  Bo
  Protecció
  Legal
  Catàleg Municipal, 2005, núm. 47
  Número inventari Generalitat i altres inventaris
  Sí: IPA 18402
  Accés
  Fàcil
  Residencial
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 001A09010
  Autoria de la fitxa
  Agustí G. Larios, Helena Garcia Navarro

  Conjunt de dues masies o cases rurals amb construccions adossades. La construcció original ha sofert reformes i addicions, tot modificant l'alçat basilical de l'edifici més gran. Aquesta casa és de planta rectangular i té coberta de dos aiguavessos. Obrada amb murs de pedra, arrebossats i pintats en una etapa posterior a la seva construcció. Disposa de portes i finestres amb brancals de pedra vermella. Al seu costat hi ha una segona casa, de planta baixa, dos pisos i golfes, que sembla de construcció més recent, coberta a dues aigües i arrebossada i pintada de blanc, i petites construccions annexes obrades amb pedra calcària amb coberta de teula.

  Al plànol del baró Manuel Antic i Mora (anterior al 1790), hi figura el paratge amb el nom de «Fitons del Castell», i els conreus entre el torrent i la carretera actual hi figuren com a «terres del castell». També hi ha dibuixada una casa, la qual cosa fa pensar que es tracti d'una antiga masoveria del senyor de Corbera.

  ARAGÓ I GASSIOT, Ramon M. (1984). «Fitxa del Servei de Patrimoni Arquitectònic». Barcelona: Generalitat de Catalunya CLOPAS I BATLLE, Isidre (1985). Notes històriques de Corbera de Llobregat. Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat RIERA I BAGUÉ, Josep M. (1995). «Fitxa del Pla especial del catàleg de patrimoni arquitectònic i natural de Corbera de Llobregat». Corbera de Llobregat: Ajuntament de Corbera de Llobregat.