El Vilet
Sant Llorenç Savall

  Vallès Occidental
  Seguir la pista que surt des de l'Armengol cap als cingles, o des de Salallasera.
  Emplaçament
  Vallcàrcara

  Coordenades:

  41.70917
  2.07211
  422805
  4617902
  Número de fitxa
  08223 - 43
  Patrimoni immoble
  Tipologia
  Edifici
  Modern
  Contemporani
  Segle
  XVI-XIX
  Estat de conservació
  Dolent
  Com altres masos propers, ha estat expoliada per aprofitar les llindes o les cantoneres per a cases rústiques, cosa que ha accelerat la seva ruïna i amenaça d'acabar essent buidada del tot.
  Protecció
  Inexistent
  Accés
  Fàcil
  Sense ús
  Titularitat
  Privada
  Ref. cad.: 002A00018
  Autor de la fitxa
  Laura de Castellet i Ramon

  Masia composta per un antic cos principal de planta i pis, eixamplat a N i a S en època moderna. A migdia hi ha un finestral amb llinda de totxo i al N un cobert annex on es troba una premsa per a elaborar vi. Amb l'expoli sofert a partir dels anys 80 s'ha enrunat, i pràcticament no té teulada.

  La premsa de vi del cobert annex és un element interessant que corre el risc d'ésser expoliat.

  Documentada per primera vegada l'any 1597, va estar habitada ininterrompudament fins a inicis del segle XX. L'any 1927, en definir-se el terme municipal, consta com a deshabitada però en bon estat.

  AA.DD (2003) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 1 (Els masos de Sant Llorenç, agost 2003), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.
  CASALS, Miquel; VICENS, Albert (2004) El vessant desconegut de Sant Llorenç del Munt. La capçalera del Ripoll: Sant Llorenç Savall. Sant Vicenç de Castellet, Ed. Farell.