El Galí
Sant Llorenç Savall

Vallcàrcara

Les darreres reformes han alterat l'edifici original, per adaptar-lo a un complex residencial.
    BCIL Núm CPCC 7 (Comissió urbanisme 05/12/1983)
    Laura de Castellet i Ramon

Gran mas conformat per diversos cossos amb antics usos agropecuaris i una capella (Santa Filomena) del segle XIX. L'edifici principal és a dues aigües i té finestrals d'arc de mig punt. Actualment el conjunt està totalment renovat amb criteris d'arquitectura contemporània, que si bé han respectat l'estructura bàsica desdibuixen totalment l'aspecte del mas antic. Al pati central hi ha una font d'aigua contínua de disseny contemporani.

Uns edificis il·legals que s'havien construït a l'era superior van ser demolits l'any 2007.

Mas documentat des de 1328. Bona part dels edificis de creixement són del segle XIX, en què també s'afegí la capella. Aquesta fou saquejada i cremada l'any 1936. Abandonat com a mas agrícola, a finals de segle XX i inicis del XXI ha patit una important transformació econòmica i arquitectònica, i actualment es destina a Hotel-masia de luxe.

FERRANDO i ROIG, Antoni (1997) Itineraris pel massís de Sant Llorenç del Munt; I - La Vall del riu Ripoll. La Vall d'Horta, la Vall de Mur, les Arenes i Cadafalc. Barcelona, Publicacions de l'Abadia de Montserrat. Biblioteca Abat Oliba, 13.