Cal Mesquita
Sant Llorenç Savall

Seguir la pista des de l'Armengol cap als cingles o a Salallasera.
    Vallcàrcara

Dolent
    Masia pràcticament arruïnada. Fins als anys 70 es conservaven elements de pedra (llindes, portals i pedres cantoneres) i fins i tot de maó que foren expoliats per a embellir vivendes noves.
    Laura de Castellet i Ramon

Masia en estat de ruïna a l'extrem d'un turó. Està compost d'un cos principal de planta rectangular i pis, sense teulada. Encara es distingeixen diverses estances, una antiga escala d'accés i alguns coberts, i un gran cup rectangular en un espai interior, probablement proper a un celler. Les llindes i dovelles estan treballades amb maó seguint unes discretes motllures que otorgaven un caràcter singular a la casa.

A certa distància hi ha una altra construcció destinada a l'elaboració de vi, amb dos cups.

Masia de curta vida, ja que no és documentada fins l'any 1821 i va ser abandonada al 1892. Atesa la proximitat al Vilet i a Cal Llop, preexistents, aquesta masia deuria aprofitar la bonança del cultiu de la vinya, i desparegué amb ell. Tenia fama de masia rica i pròspera. El topònim és anterior, i és probable que a l'indret o a la casa i tot s'hi fes mesquita (purins) que es deuria comercialitzar.

AA.DD (2003) Lacera, Butlletí del Cercle d'Estudis Històrics de Sant Llorenç Savall. núm. 1 (Els masos de Sant Llorenç, agost 2003), Sant Llorenç Savall, edició de l'entitat.